Holistische/ Klassieke massage.

Nek/schouder/rug massage:
20 min: 17,50
40 min: 30,-

Ontspanningsmassage (hoofd/nek/schouders/rug/armen/handen):
40 min: €32,50 
60 min: €42,50

Fullbody-massage (hoofd/nek/schouders/rug/armen/handen/benen/voeten/:
60 min: €45,-
90 min: €60,-

 

Holistisch komt van het woord Holos dat ‘heel’ betekent. Een holistische massage neemt dan ook de hele mens als uitgangspunt. Een mens heeft niet alleen een lichaam maar hij/zij bestaat ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel. Al deze delen samen maken dat je bent wie je bent.

 

 

Ervaar je spanningen, problemen of blokkades op één bepaald gebied dan zal dat zijn weerslag hebben op alle andere gebieden en dus ook op je lichaam. De balans tussen de delen onderling raakt verstoord en hierdoor kunnen uiteindelijk klachten of zelfs ziekten ontstaan.

 

Bij een holistische massage worden deze klachten gebruikt om inzicht te krijgen in jezelf. Het zijn signalen die je lichaam uitzendt om iets onder de aandacht te brengen wat opgemerkt en gevoeld wil worden. Het is iets wat aan je aandacht, je bewustzijn ontsnapt. Het lichaam is in staat om gevoelens, gedachten en ervaringen vast te houden en op te slaan, maar kan deze ook weer los laten.

 

Door massage word je aangeraakt en aanraking is een goede manier om dichter bij jezelf te komen. Je krijgt een mogelijkheid om te voelen wat er bij je gebeurt.

 

Door te ervaren wat zich laat zien en daar met aandacht bij te blijven kun je contact maken met datgene wat de klacht je te vertellen heeft. Dit kan verheldering geven waardoor je dichter bij de basis, de oorzaak, van je klacht kan komen.

 

Die ervaringen en inzichten kunnen je helpen om de balans in jezelf te herstellen.

 

Voor wie is holistische massagetherapie?

Klachten waar mensen mee komen kunnen zijn: vermoeidheid, -nek, schouder- en rugpijn, niet lekker in je vel zitten, slapeloosheid, hoofdpijn, een gevoel van overbelast zijn, aanhoudende pijnklachten, gespannen voelen, angstig zijn, langdurige spierpijnen, gevoelens van verdriet en somberheid, je geblokkeerd voelen in je persoonlijke ontwikkeling, chronische ziektebeelden, etc.

 

De therapie is natuurlijk ook geschikt voor mensen zonder specifieke klachten. Voor iedereen die graag gezond en in balans wil blijven.

Holistische massagetherapie is voor iedereen die graag meer in contact wil komen met zijn / haar lichaam en voor wie nieuwsgierig is naar wat de lichamelijke en / of psychische signalen die het lichaam uitzendt te vertellen hebben. Hierdoor kan er meer (in)zicht ontstaan in de aanleiding of oorzaak van de klachten. Vanuit deze bewustwording ontstaat de keuze om, anders met jezelf, met anderen of met situaties om te gaan waardoor signalen ( klachten) kunnen verminderen.

Massagetherapie is een op zichzelf staande therapievorm maar kan ook ondersteunend werken bij een behandeling door een arts, psycholoog, psychotherapeut of andere (alternatief) therapeut.